zoeken

Handboek Alcoholwet – tekst & uitleg (editie 1 april 2024)

119,00
Auteur :

ISBN :

978-94-93104-09-9

categorie: Horeca

In dit  Handboek ‘Alcoholwet – tekst en uitleg – editie 1 april 2024′ wordt de wet zoals die geldt per 1 april 2024’ uitgebreid en artikelsgewijs besproken. De behandelde artikelen en onderwerpen worden zoveel als mogelijk toegelicht met praktijkvoorbeelden, schema’s, tabellen en illustraties.  Tevens is actuele jurisprudentie toegevoegd en beschreven, gekoppeld aan zich dagelijks aandienende praktijksituaties.

 

Beschrijving

In dit handboek wordt de Alcoholwet zoals die geldt per 1 april 2024 uitgebreid en artikelsgewijs besproken. De behandelde artikelen en onderwerpen worden zoveel als mogelijk toegelicht met praktijkvoorbeelden, schema’s, tabellen en illustraties. Tevens is diverse nieuwe, relevante jurisprudentie toegevoegd.

Als deze wet met bijbehorende regelgeving niet goed wordt toegepast, als dwarsverbanden niet worden gelegd of niet wordenonderkend, kan dit direct beleidsmatige, juridische of politieke consequenties met zich meebrengen of schade veroorzaken. Het vraagtdus om specifieke kennis en deskundigheid om werkzaamheden ten aanzien van de Alcoholwet op een juiste wijze te kunnen uitvoeren.

Daarbij moet niet alleen kennis en inzicht bestaan met betrekking tot de toepasselijke wet- en regelgeving, maar moet ook volkomenduidelijk zijn hoe deze wet- en regelgeving dan vervolgens in de praktijk moet worden toegepast.

Daar waar er dwarsverbanden moeten of kunnen worden gelegd met andere relevante wetsartikelen, aanpalende wet- of regelgeving,het bijbehorende Alcoholbesluit en/of de Alcoholregeling, is dat uitgebreid beschreven.

Omdat in dit boek vaak wordt gerefereerd aan bepaalde steeds terugkerende begrippen, is een handige begrippenlijst opgenomenzodat snel de verklarende tekst kan worden gevonden.

Nieuw opgenomen in dit boek zijn de hoofdstukken 9 tot en met 16 waarin de verschillende processen van be- en afhandeling van vergunningsaanvragen voor commerciële horecabedrijven, paracommerciële instellingen en slijtersbedrijven worden behandeld. Voorts is het boek uitgebreid met een aantal voorbeelddocumenten die in hoofdstuk 17 als bijlagen zijn opgenomen.

Deze nieuwe editie kan dienen als handig naslagwerk voor de beleidsmedewerkers, juristen, vergunningmedewerkers, horecacoördinatoren en alle andere professionals die zich bezighouden met de toepassing en uitvoering van de Alcoholwet.

Printing on demand

Onze boeken leveren wij niet uit voorraad. De boeken worden voor u gemaakt op het moment van bestelling (printing on demand – POD). De drukkerij zendt uw bestelling vervolgens rechtstreeks naar u toe via Track & Trace.

De productietijd van dit boek bedraagt 5 werkdagen na bestelling.

Kosten

Het boek kost € 119,- inclusief 9% btw.

ISBN

978-94-93104-12-9

 

Extra informatie

Gewicht 0,7 kg
Afmetingen 24 × 16,7 × 2,3 cm
Auteur

ISBN

978-94-93104-09-9