zoeken

Veel speelhallen van kleinere organisaties hebben zaken niet op orde

 

Veel speelhallen van kleinere organisaties voldoen niet aan de voorschriften. Tot die conclusie komt de Kansspelautoriteit op grond van een grootschalige toezichtactie op 5 en 6 oktober 2017 in de vier noordelijke  provincies. Vanaf april gaat de Kansspelautoriteit controleren of de onderzochte speelhallen verbeteringen hebben aangebracht.

Toezichtactie Noord-Nederlandnd

Tijdens de toezichtactie begin oktober werden dertig speelhallen van kleinere organisaties (bedrijven met maximaal enkele speelhallen) in de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe bezocht. Ze werden gecontroleerd op hun toegangscontrole (om een speelhal te mogen betreden moet je 18 jaar zijn), of het personeel aan de opleidingseisen voldeed en of ze hun verslavingspreventiebeleid op papier hadden staan. Het totaal aantal overtredingen bedroeg 38:

  • dertien speelhallen hadden de toegangscontrole niet op orde,
  • twintig speelhallen voldeden niet aan de voorschriften inzake kansspelverslaving, en
  • bij vijftien speelhallen was er iets niet in orde wat betreft de opleidingsvoorschriften voor het personeel.
  • Van de dertig speelhallen voldeden er drie volledig aan de voorschriften.

Lees meer op de website van de KSA.

Het bericht Veel speelhallen van kleinere organisaties hebben zaken niet op orde verscheen eerst op Academie voor Bijzondere Wetten.

Het bericht Veel speelhallen van kleinere organisaties hebben zaken niet op orde verscheen eerst op Academie voor Bijzondere Wetten.